Para to Twój ogromny sprzymierzeniec w trakcie przygotowywania posiłków. Do tej pory niektórym potrawy przyrządzane za jej pośrednictwem mogły kojarzyć się jedynie z warzywami, jednak to tylko jedno z wielu zastosowań pary. Sprawdź, w jaki sposób marka Electrolux znalazła dla niej zastosowanie w swoich funkcjonalnych piekarnikach.

reklama

Para nie tylko do gotowania

Dzięki piekarnikom parowym szwedzkiej marki Electrolux przekonasz się, jak wiele przeróżnych rodzajów potraw możesz przyrządzić dzięki tak funkcjonalnemu sprzętowi. Ciasto, chleb, pieczenie mięs i zapiekanek, a także gotowanie metodą sous-vide ‒ od tej pory to wszystko będzie w zasięgu Twojej ręki.

SteamBake ‒ świeże ciasto i chleb, kiedy tylko najdzie Cię ochota

Ten wielofunkcyjny piekarnik to fenomenalne rozwiązanie dla osób, które uwielbiają przygotowywać domowe wypieki. Poprzez dodanie pary w początkowej fazie pieczenia, umożliwia on stworzenie świeżego, chrupiącego chleba i idealnych babeczek. Co więcej, efekty pieczenia uzyskane wraz z piekarnikiem SteamBake są o wiele lepsze niż w przypadku standardowych piekarników. SteamBake dzięki dodatkowi pary poszerza repertuar Twoich kuchennych umiejętności, abyś mógł przygotowywać przepyszne dania na każdą okazję.

SteamCrisp® ‒ soczysty kurczak i wyśmienite zapiekanki

Piekarniki SteamCrisp® poza tym, że fenomenalnie sprawdzą się do wypieku chleba i ciast, zostały wprost stworzone do pieczenia różnych rodzajów mięs czy chrupiących zapiekanek. Sekretem funkcjonalności i popularności tego piekarnika jest obecność pary w procesie pieczenia. Dzięki temu za każdym razem możesz mieć pewność, że Twoje potrawy nie będą przesuszone, ale idealnie upieczone i soczyste równocześnie. 

SteamBoost ‒ gotuj na parze… w piekarniku!

Piekarnik parowy SteamBoost od marki Electrolux oprócz możliwości tradycyjnego pieczenia z termoobiegiem umożliwia także pieczenie za pośrednictwem pary w 3 trzech różnych trybach: gotowania na parze, pieczenia oraz odgrzewania.

Co więcej, gotowanie może odbywać się w całej komorze piekarnika, jednocześnie na kilku poziomach, a proces ten nie wymaga dodatkowych naczyń! 

Dzięki wbudowanej funkcji Steamify® przygotowanie każdego dania okaże się niezwykle proste.  W wygodny sposób określ temperaturę pieczenia, a ten wielofunkcyjny i intuicyjny piekarnik SteamBoost automatycznie dopasuje odpowiednią ilość pary, a pozostałe parametry pieczenia dostosuje tak, aby uzyskać jak najlepszy efekt. Poprzez korzystanie z piekarnika SteamBoost® zyskujesz dania pełne smaku i aromatu, które zachowują pełnię składników odżywczych, witamin oraz minerałów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu Twojego i całej rodziny.

SteamPro ‒ potrawy lepsze niż w restauracji

Oprócz możliwości pieczenia oraz gotowania, piekarnik parowy SteamPro oferuje jeszcze jedną opcję ‒ metodę sous-vide. Zapewni ona niepowtarzalny smak przygotowywanych przez Ciebie potraw. W czym tkwi sekret tej metody? Podczas gotowania za jej pomocą, wszystkie składniki oraz aromatyczne potrawy zamykane są próżniowo w specjalnym woreczku. Następnie zostają poddane gotowaniu bez udziału powietrza oraz w niskiej temperaturze, ustalonej z dokładnością do 1°. Gwarantuje to zawsze idealny efekt oraz pewność, że wszystkie wartości odżywcze oraz pełnia smaku naszego dania zostaną zachowane. 

Materiał Partnera