Design, który dodaje smaku – polska marka TUDI tworzy ponadczasowe naczynia, które inspirują nie tylko pięknym kolorem
KuchniaMłoda polska marka naczyń żeliwnych TUDI stawia na wyczucie smaku, a jest on podkręcony przez energetyczny kolor i niekonwencjonalny, powstały z najwyższej jakości składników design.
Niekonwencjonalność i ponadczasowy design, który pokochasz
Energia koloru i trwałość materiałów to elementy zapisane w DNA marki TUDI. Pasja do rzemieślniczej tradycji, ale też nowoczesnego designu, zaowocowała linią naczyń żeliwnych w odcieniach żywego kobaltu i głębokiej czerni. W połączeniu z soczystą zielenią świeżych składników lub czerwienią wykwintnych sosów tworzą apetyczne dla oka kontrasty. Już same kolory zachęcają nas do kulinarnych eksperymentów!
Wśród bestsellerów młodej polskiej marki znajdziemy na przykład niebieską patelnię żeliwną, która zdecydowanie wyróżnia się w kuchni. Przyciąga uwagę swoją barwą, ale tak naprawdę to w trakcie gotowania odsłania swoje walory. Naczynia żeliwne nagrzewają się bowiem niezwykle równomiernie, co podnosi jakość smażenia czy pieczenia potraw, a to jeszcze nie koniec ich zalet.
Żeliwne naczynia kuchenne – piękny wygląd i trwałość na lata
Żeliwne naczynia to zakup na lata, a nawet na pokolenia – jak czytamy na stronie marki. Nie grożą im odkształcenia, są bardzo stabilne, a ich ciężar sprawia, że trudno je potrącić czy zrzucić ze stołu lub kuchenki. Żeliwo cechuje się znakomitym przewodnictwem cieplnym: nagrzewa się dłużej, ale też długo pozostaje gorące, dlatego warto podawać przyrządzone w nim dania prosto na stół.
Naczynia TUDI pokryte są najwyższej jakości emalią, która w bezpieczny sposób pozwala na wykorzystanie wszystkich cennych właściwości żeliwa. Naczynia działają na wszystkich płytach grzewczych – również na indukcji, w piekarniku i na grillu. Doskonale sprawdzą się do smażenia, a także duszenia mięsa i warzyw. Patelnia czy płyta grillowa to idealne naczynie do grillowania steków, warzyw czy serów.
I jeszcze jedna istotna zaleta. Otóż pielęgnacja naczyń jest zaskakująco prosta – emaliowana powłoka sprawia, że można wyczyścić je płynem do mycia naczyń, a także umyć w zmywarce.
Żeliwo i drewno – najlepszy duet do kuchni
W ofercie TUDI znajdziemy nie tylko żeliwne brytfanny, garnki, patelnie, płyty grillowe, ale także drewniane akcesoria, takie jak deski do krojenia i serwowania potraw oraz szpatułki.
Wybór odpowiednich gatunków drewna, jako kolejnych surowców w portfolio, był niezwykle ważny dla marki. Zdecydowano się na drewno dębowe i orzechowe. Oba gatunki to świetny wybór do kuchni. Dąb jest wytrzymały i wyjątkowo odporny na wilgoć, a orzech – na odkształcenia, a aby odnowić ich wygląd wystarczy delikatnie przetrzeć powierzchnię olejem roślinnym.
W otoczeniu szybko zmieniających się trendów polska marka TUDI tworzy ponadczasowe naczynia kuchenne na lata. Żeliwo, drewno i połyskująca emalia już od pierwszego spojrzenia zwracają uwagę – pięknie wyglądają we wnętrzu, a do tego są solidne, trwałe i uniwersalne. Wzbogacają nasze doświadczenia kulinarne i zachęcają do wspólnego celebrowania posiłków.
Opracowanie: redakcja
Zdjęcia: materiały prasowe