Polski finał konkursu World Class znów otwarty dla widzów
ZaproszeniaCo począć, gdy tegoroczny maj raczy nas dość barową pogodą?... Upalną atmosferę obiecuje otwarta dla publiczności rywalizacja 13 najlepszych, polskich barmanów – o przepustkę na finały światowego konkursu World Class w Meksyku. Ich zmagania można śledzić na żywo i zasmakować wyśmienitych koktajli w niedzielę, 21 maja w warszawskiej Villi Foksal.
O wyjazd na finały World Class Competition w Meksyku rywalizuje 13 barmanów, w tym siedmioro z Warszawy, trzech z Krakowa oraz przedstawiciele Gdańska, Łodzi i Osieku. Najbardziej widowiskowa z konkurencji w krajowym finale to „Fast & Curious”. Zawodnicy staną przed wyzwaniem stworzenia od 3 do 6 koktajli w zaledwie 7 minut.
Trzynastkę wirtuozów sztuki barmańskiej będzie można obserwować na żywo 21 maja w godz. 13:00 – 17:00, w otwartej Rezydencji Koktajlowej World Class w Villa Foksal w Warszawie. Wstęp wolny!
Dla miłośników koktajli i kibiców organizator przewidział dodatkowe atrakcje w strefach koktajlowych:
- Strefa Don Julio – chill out w iście meksykańskim stylu! Grill, prawdziwa piniata i pyszna Margarita z samodzielnie wybranych owoców!
- Bulleit Studio – spróbuj sił w plenerowym studio tatuażu, przy szklance wyśmienitego burbonu.
- Say #Lovescotch – opowiedz barmanowi o sobie i dowiedz się, jaki koktajl Old Fashioned pasuje do Ciebie.
- Botanical Garden Tanqueray No. TEN– wybierz owoce i zioła ze szklarni, by stworzyć swój własny dżin z tonikiem!
- Ketel One Kitchen – zasmakuj wyśmienitej Krwawej Mary na bazie świeżych warzyw i owoców.
W krajowym finale warszawską scenę barmańską reprezentują: Karim Bibars i Dominik Mazur (Charlie), Sara Hamadyk (Bibenda Bar & Restaurant), Marcin Kruk (Kita Koguta), Janusz Lemiesz (Bar Koszyki), Jakub Magnuszewski (6 Cocktails) i Emil Oponowicz (Woda Ognista). Z Krakowa do finału zakwalifikowali się: Krzysztof Kalita (Kraina Szeptów), Andrzej Rachwalski (Z Ust Do Ust) i Tomasz Źródłowski (Mercy Brown). O bilet do Meksyku walczą także: Grzegorz Rathnau z Gdańska (Flisak 76'), Bartłomiej Wójcik z Łodzi (Restauracja Gronowalski) i Krzysztof Ciemiera z Osieku (alterMOLO).
Źródło: materiały prasowe