„Dining with nature” CANA & Wojciech Modest Amaro – wyjątkowa uczta w otoczeniu natury
ZaproszeniaW podwarszawskiej Dębówce na Forgotten Fields Farm Agnieszki i Wojciecha Modesta Amaro odbyło się wyjątkowe wydarzenie „Dining with nature” zorganizowane przez producenta luksusowych kuchni ogrodowych CANA. Wśród zaproszonych gości znaleźli się przedstawiciele mediów poruszających tematykę lifestylową, wnętrzarską i oczywiście kulinarną.
Wrześniowa uczta w pięknym otoczeniu przyrody, a na talerzach nietuzinkowe propozycje Chefa Amaro. To wyjątkowe wydarzenie na długo zostanie w naszej pamięci. Potrawy, którymi delektowałyśmy się w czasie spotkania zostały przygotowywane na kuchniach ogrodowych CANA.
Idea outdoor living & cooking, czyli stylu życia łączącego gotowanie i spędzanie wspólnego czasu na łonie natury, była nie tylko motywem przewodnim, a także spoiwem, które połączyło Wojciecha Modesta Amaro i markę CANA. Kuchnie CANA to bowiem meble przeznaczone do działania w warunkach zewnętrznych i to nie tylko w sezonie letnim, ale nawet w zimie, stąd hasło wydarzenia „u nas lato trwa przez cały rok”.
Ważny motyw stanowiła także estetyka, która obejmowała wyrafinowany design kuchni ogrodowych CANA, sztukę serwowania specjalności Chefa Amaro oraz naturalne piękno Forgotten Fields Farm, z której pochodziły sezonowe produkty wykorzystane do przygotowania potraw. Współpraca pomiędzy dwoma „kuchennymi” brandami dopiero się zaczyna, ale jak deklarowali Jarosław Goraj, CEO CANA Concept oraz Wojciech Modest Amaro – są wizja, wspólna pasja i pomysły na przyszłość.
Kuchnia outdoorowa CANA na cztery pory roku – nowoczesne technologie i rzemieślinyczy kunszt
Idea stworzenia kuchni ogrodowej, która „żyje” cztery pory roku jest wpisana w genezę marki. Kuchnie CANA są przystosowane do działania na zewnątrz nawet w skrajnych warunkach atmosferycznych. Są odporne na deszcz, mróz i promieniowanie UV. Wysokogatunkowa stal nierdzewna, naturalne spieki kwarcowe czy sklejka szkutnicza to przykłady starannie dobranych materiałów, które sprawiają, że kuchnie będą w pełni funkcjonalne nie tylko w lecie, ale również w zimie.
Wyjątkowa konstrukcja została przemyślana od początku do końca. Monolityczne moduły ze stali szlachetnej i naturalne spieki kwarcowe to efekt zastosowania najnowszych technologii, z kolei precyzyjne wykończenie każdego detalu to owoc kunsztu i doświadczenia mistrzów rzemiosła na ostatnim etapie produkcji.
Kuchnie zewnętrze CANA są wyposażone w najnowsze urządzenia wiodących marek włoskich, amerykańskich, niemieckich. Grille gazowe i elektryczne, płyta indukcyjna, winiarka czy w pełni funkcjonalny zlew oraz liczne udogodnienia pozwalają w pełni czerpać przyjemność z gotowania i przebywania w ogrodzie lub na tarasie. Blaty wykonane są z wyselekcjonowanych włoskich i hiszpańskich spieków kwarcowych, które charakteryzują się zróżnicowanym wzornictwem, dzięki czemu możemy dopasować je do ogrodów czy tarasów o różnej stylistyce.
Projekt kuchni ogrodowej dopasowany do wizji architekta
CANA to jedyna polska marka luksusowych kuchni outdoorowych. Od początku swojej działalności chce tworzyć miejsca, które wprawiają w zachwyt, upiększać nasze ogrody i dawać możliwości tworzenia projektów, w których kuchnia zewnętrza stanowi dodatkowy element architektury o wysokich walorach estetycznych.
Współpraca z architektami oraz architektami krajobrazu zawsze była ważnym elementem działalności marki. Dzięki informacjom zwrotnym od architektów, a także opiniom oraz sugestiom otrzymywanym podczas targów designu czy wnętrz, firma poprawiła konstrukcję, formę i estetykę swoich produktów. Bryła, proporcje i rozmaite detale wykończenia kuchni ogrodowych CANA to efekt wieloletniego procesu.
Co by było, gdyby to nie producent, a architekt kreował stylistykę kuchni ogrodowej i mógł w pełni dopasować ją do swojego projektu? Jeśli miałby możliwość doboru dowolnych materiałów do zabudowy kuchni? Idąc tym tropem, marka zaprojektowała linię kuchni ogrodowych CANA Style, która dzięki specjalnym rozwiązaniom konstrukcyjnym daje architektom możliwość tworzenia indywidualnej stylistyki zabudowy z wykorzystaniem różnorodnych materiałów, takich jak ceramika, kamień, drewno czy szkło. W ten sposób kuchnia ogrodowa staje się integralnym elementem architektury budynku, ogrodu czy wnętrza.
Outdoor living & cooking – styl życia z wysublimowanym smakiem przez cały rok
Twórcom marki CANA przyświeca także cel wykraczający poza sferę estetyki i jakości luksusowej kuchni zewnętrznej – życie jak najbliżej natury, które tętni wokół kuchni w ogrodzie, parku, na tarasie. CANA to wyjątkowy styl życia – otwarty, radosny, wykwintny, ze smakiem. To wspólny czas w gronie rodziny i przyjaciół spędzony na biesiadowaniu i delektowaniu się ulubionymi potrawami. To lato, które trwa cały rok.
Marka popularyzuje w Polsce bogate i różnorodne tradycje europejskie w dziedzinie outdoor living & cooking. Włoska cucina all'aperto, francuska cuisine en plein air, hiszpańska cocina al aire libre czy niemiecka Grillkultur to tylko najbardziej znane przykłady. Na południu Europy nikogo nie dziwi kuchnia zewnętrzna. W Polsce jest to nowość i wymaga budowania świadomości, dlatego CANA otwiera przed nami nowe możliwości i pokazuje, że gotowanie al fresco i grillowanie, to nie tylko kiełbaska czy karkówka, ale także bardziej wykwintna kuchnia. Kulinarne eksperymenty czy wyjątkowe śniadania w ogrodzie z ulubioną jajecznicą i naleśnikami będą możliwe dzięki komfortowym oraz odpowiednio wyposażonym kuchniom zewnętrznym.
Po więcej informacji zapraszamy na stronę: canaconcept.com
Zdjęcia: materiały prasowe