Szparagi z makrelą

Sztuka Życia

Szybkie danie idealne także na piknik!

Składniki:

•3 pęczki szparagów

•8 filetów z makreli

•małą czerwoną cebulę

•2 zielone papryki

•2 czerwone papryki

•2 żółte papryki

•ogórek

•2 pomidory

•6 łyżek oliwy extra virgin

•łyżkę octu z białego wina

•sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Szparagi oczyść, przytnij końce, wrzuć do osolonego wrzątku na 5 minut. Przełóż do naczynia z wodą i lodem, po ostudzeniu odcedź. Każde 5 szparagów zawiń w filet z makreli, przewiąż sznurkiem kuchennym lub zepnij wykałaczką. Dopraw i smaż na dwóch łyżkach oliwy, aż ryba będzie gotowa. W tym czasie pokrój wszystkie warzywa w kostkę, wymieszaj z pozostałą oliwą i octem, dopraw i nałóż na talerze. Ze szparagów zdejmij sznurek, połóż je na warzywach.

reklama