Zimą na sto sposobów staramy się stworzyć w domu niezwykły klimat: lampy, światełka, świece. No i najważniejsze: ogień w kominku!
Ogień rozpala się w trzy minuty, to nic trudnego. Szczególnie jeśli mamy kozę włoskiej marki MCZ. Wystarczy do niej wsypać trochę peletu – to ekologiczne paliwo, taki drewniany groszek, który spala się idealnie, pozostawiając jedynie garstkę popiołu. Gotowe!
{google_adsense}
Poza tym, że piece MCZ są wygodne w użyciu, to wyglądają bardzo elegancko. Hitem jest zrobiony z grubej stali i pomalowany na satynową czerń Aike – prosty sześcian z okienkiem, w którym tańczy ogień.
Jeśli lubicie klasykę, spodoba się wam finezyjny Deco z zaokrągloną szybą i na nóżkach. Z kolei połączeniem klasyki, minimalizmu i funkcjonalności jest piecyk Cap, również wolno stojący, także na pelet.
Wszystkie nie tylko wyglądają, ale przede wszystkim świetnie grzeją! Teraz podziwiać zimę można nawet z przeszklonej werandy.
MCZ GROUP
www.mcz.it
opr. BW, kn
fot. materiały prasowe