Przepisy kulinarne
Lekka kuchnia – proste przepisy na dania ze szparagami
Dania ze szparagami są lekkie i proste. Oto najlepsze przepisy z zielonych i białych szparagów oraz kilka rad, jak je przyrządzać i z czym podawać, by wydobyć z nich smak i aromat.
Czytaj dalejPrzepisy na święta: sałatka śledziowa z ziemniakami, gęś z chrupiącą skórką i mus czekoladowy
Wyciągamy rodzinne srebra. Nakrywamy stół białym obrusem. Zapalamy świece i podajemy świąteczne potrawy: sałatkę śledziową z ziemniakami, gęś z chrupiącą skórką, okonia w soli i przepyszny mus czekoladowy. Taka kolacja to uczta dla wszystkich zmysłów!
Czytaj dalejJak zrobić fondue serowe, czekoladowe i mięsne?
Jak przygotować fondue serowe, czekoladowe i po burgundzku, w którym główną rolę gra wołowina? Potrzebujecie nie tylko dobrego przepisu, ale też odpowiedniego zestawu do fondue. Podpowiadamy, jaki wybrać.
Czytaj dalejZupa chrzanowo-cytrynowa
Jako przystwkę na wielkanocnym stole polecamy zupę chrzanowo-cytrynową. Składniki: • 4 szklanki rosołu wołowego • 2-3 średnie ziemniaki • 2 małe cebulki • cytryna • 4 łyżki śmietany kremówki • świeży korzeń chrzanu • sól i pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, cebulki posiekaj. Korzeń chrzanu obierz, zetrzyj na tarce, by uzyskać 2-3 łyżki, a to, co zostanie, pokrój w c
Czytaj dalejSałatka z nowalijek z jajem w koszulce
Prawdziwie wiosenna sałatka z nowalijek i z jajkiem w koszulce, to danie, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Składniki: • 2 duże garści małych listków sałaty masłowej • pęczek rzodkiewek • garść ulubionych kiełków • kalarepkę • pęczek dymki • 4 świeże jaja • łyżkę octu Sos Winegret: • 4 łyżki oliwy z oliwek • 2 łyżki soku z cytryny • 2 łyżeczki siekanego kop
Czytaj dalej